De Nederlandse Vereniging voor Support (NVS) organiseert een workshops over de “Inclusieve Arbeidsorganisatie” zoals die op dit moment (bijvoorbeeld in het Slotervaartziekenhuis) in Nederland door het UWV worden uitgevoerd.  De workshop is op 8 november 2013

 

ACHTERGROND

De NVS wil het gedachtegoed en de kwaliteit van Supported Employment  in Nederland bevorderen.  Deze ondersteunings- en begeleidingsmethodiek is erop gericht voor mensen met een beperking een betaalde baan te verkrijgen en te behouden op de reguliere arbeidsmarkt. De “Inclusieve Arbeidsorganisatie” maakt gebruik van de methode Inclusief herontwerp van werkprocessen (IHW). Het gaat hierbij om een instrument dat moet gaan bijdragen aan beter toegankelijke arbeidsorganisaties, waardoor mensen met een arbeidshandicap en weinig opleiding een betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt kunnen verkrijgen.

INHOUD WORKSHOP

De workshop behandelt de methodiek “Inclusieve arbeidsorganisatie”, die door de UWV en de Universiteit Maastricht is ontwikkeld om arbeidsorganisaties toegankelijker te maken voor mensen met een arbeidsbeperking en weinig opleiding. Een inclusieve arbeidsorganisatie is een organisatie die optimaal gebruik maakt van de diversiteit van talenten en vermogens op de arbeidsmarkt. Deze methodiek wordt door Henny Mulders (adviseur Inclusieve Arbeidsorganisaties UWV WERKbedrijf) gepresenteerd en geïllustreerd aan de hand van praktijktoepassingen, o.a. in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam.
Naast een gedeelte met informatie is er ruimte in het programma om naar aanleiding van praktijkvoorbeelden met elkaar van gedachten wisselen.

WANNEER EN WAAR

  • 8 november 13:00 uur – 16:30 uur, Plaats:  OBA/Milestones Rijen

KOSTEN EN INSCHRIJVING

Voor niet-leden van de NVS bedragen deze  € 75 per persoon. Leden van de NVS betalen € 25.

Men dient de kosten vooraf te voldoen op rekeningnummer: 78.13.72.763  Nederlandse Vereniging voor Support te Leerdam, o.v.v.  Workshop NVS.
Restitutie van € 50 kan verkregen worden door lid te worden van de NVS.

Zie voor inschrijving  http://www.nvsupport.nl

 

Het bestuur van de NVS

Facebooktwitterlinkedinmail