Nieuws – 22 januari 2020

Robbert Boonk heeft per 1 januari 2020 de leiding overgenomen van PHH Academie van Nico Pijnacker Hordijk. Nico stopt na ruim 10 jaar en zal als lid van de Raad van Advies en gastdocent nog betrokken blijven bij de Academie.

Robbert Boonk is al meer dan 20 jaar actief in het onderwijs. Variërend in de rol van eigenaar en oprichter van een opleidingsinstituut (Het Opleidingshuis) eind jaren ’90, tot instituutsdirecteur aan de Hogeschool Rotterdam. De laatste 5 jaar heeft hij voornamelijk als interim-directeur gewerkt bij diverse (publieke) onderwijsinstellingen. De laatste 2 jaar als directeur bedrijfsvoering bij Landstede MBO in Harderwijk.

Collega’s en opdrachtgevers noemen Robbert bevlogen en gecommitteerd. Sterk op het strategische vlak en conceptueel creatief. Daarnaast kennen ze hem als schrijver van blogs, columns en kinderverhalen.

Visie

“Ontwikkeling is een levenslange opdracht voor iedereen. Goede educatie is dan ook van groot belang voor elke maatschappij.” Robbert gelooft vast in de noodzaak van persoonlijke ontwikkeling. De PHH Academie gaat uit van het principe van ‘Supported Employment.’ Een van de belangrijkste kenmerken van deze theorie is dat mensen geleerd wordt om zoveel mogelijk zelf te doen in hun eigen ontwikkeling. Op die manier leer je het best. De grootste opleiding van PHH Academie is die tot jobcoach. Supported Employment is hierbij de drijvende theorie.

“Ik zie de PHH-Academie als een platvorm voor opleidingen voor professionals in het publieke en sociale domein. Opleidingen die helpen om (nog) beter vraaggestuurd te werken en/of duurzame participatie te realiseren van hun cliënten.”

Het goede blijft

De PHH Academie heeft een goede reputatie door alle mooie opleidingen die al jaren door prima docenten en trainers worden verzorgd. Dat gaat niet veranderen! Wel wordt het uitgebouwd met nieuwe opleidingen, trainingen en workshops. Met scheidend directeur Nico in de Raad van Advies, is Supported Employment als concept gegarandeerd.

Facebooktwitterlinkedinmail